3 gedachten over “Vogelgriep en fipronil”

 1. Geachte

  In alle artikelen die ik lees over vogelgriep word gesuggereerd dat je vogelgriep uitsluitend kunt oplopen door intensief contact met pluimvee of met mest.
  Ik (man 57 jaar)Heb begin dit jaar vogelgriep opgelopen in Hua Hinn (Thailand)
  Ik ben uitsluitend naar het strand geweest en naar het centrum van Hua Hinn.Ik ben bij geen enkel beest of mest in de buurt gekomen.
  Ben naar gespecialiseerd zieken huis in Bangkok gebracht.Had orgaan uitval enheb tijd in coma gelegen.Ben aantal malen gereannimeerd
  Kom er nu achter dat in dit soort landen heel veel verzwegen word.
  A Verhiel

  1. De incubatietijd is drie dagen tot twee weken, dus er is een gerede kans dat u de ziekte nog voor uw vakantie hebt opgelopen? Ook komt de besmetting vooral van watervogels. De kans dat er dus besmette mest in het zand van het strand ligt is dus ook een mogelijkheid. Of de diagnose vogelgriep bij u juist is geweest, kun je gezien de orgaanuitval ook betwijfelen. Muggen kunnen ook het een en ander veroorzaken, denk aan Zika, denque of chikungunya.

 2. A V

  De ziekte is ontstaan op de derde week van mijn vakantie,ik moet hem dus in Thailand hebben opgelopen.Het is bekend dat het virus op je longen en op je nieren slaat.Omdat mijn nieren zo aangetast waren werd mijn bloed niet meer gezuiverd (geen rode bloedlichaampjes aangemaakt,geen weerstand meer)heb ik ook nog hypethitus A opgelopen vervolgens kreeg ik ernstige hartritmestoornissen.Zowel het ziekenhuis in Hua Hin en het op virussen gespecialiseerd Samitivej in Bangkok (een zeer hoog aangeschreven ziekenhuis) stelde allebei meteen de diagnose aviaire influenza vast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *