Nieuws

FaillissementenIn Seoul hebben de afgelopen maanden tienduizenden taxichauffeurs massaal geprotesteerd tegen de KakaoTalk carpooldienst. Een chauffeur stak zichzelf voor het parlementsgebouw in brand en overleed.  

De polikliniek van MC IJsselmeerziekenhuizen in Emmeloord is per direct gesloten.

De CFO van Huawei, Wanzhou (Sabrina) Meng is begin december 2018 in Vancouver Canada gearresteerd, waarschijnlijk vanwege het overtreden van sancties tegen Iran. Wanzhou wacht nu op uitwijzing naar de VS. Huawei wordt tevens verdacht van bedrijfsspionage en digitale inbraken.

In Nederland, België, Italië en Duitsland vonden 4 op 5 december  verschillende invallen plaats. De actie met codenaam Pollino houdt verband met het al jarenlang lopende Europese onderzoek tegen de georganiseerde misdaadgroep Ndrangheta in Calabrië. Tot de verdachten behoren ambtenaren, politici, arbeiders, ondernemers en journalisten die worden beschuldigd van moord, witwaspraktijken, afpersing, corruptie en stembusfraude. Er werd twee miljoen euro, 140 kilo xtc-pillen en drieduizend tot vierduizend kilo cocaïne in beslag genomen.

Sergej Leonidovitsj Magnitski kwam in 2009 in een Russische gevangeniscel om het leven nadat hij een grootscheepse belastingfraude aan het licht had gebracht en de betrokkenheid van belastingambtenaren, politiefunctionarissen, justitiemedewerkers en maffiabazen aantoonde. Volgens zijn werkgever Bill Browder is een deel van het verdwenen geld door witwaspraktijken bij ING, ABN AMRO en Rabobank in Nederland opgedoken. Volgens Browder, zijn er behalve de Nederlandse banken ook een aantal Nederlandse bedrijven bij het witwassen betrokken.

ASR maakte 4 december bekend dat Loyalis, de Heerlense branchegenoot van APG is overgenomen voor 450 miljoen euro. Een deel van de 300 Loyalis medewerkers zal in 2010 moeten vertrekken.

Het huispakkenbedrijf van Roy Donders is 4 december failliet. De winkel Rojami’s in Tilburg is per direct gesloten.

Bayer heeft op de obligatiemarkten 15 miljard dollar opgehaald om de overname van Monsanto te financieren en gaat nu ook reorganiseren en schrapt wereldwijd 12.000 banen, ongeveer een tiende van het totale personeelsbestand. Een aanzienlijk deel daarvan verdwijnt in Duitsland. 

De financiële situatie bij ABP, PFZW, PME en PMT is al enkele jaren erg slecht en als herstel uitblijft, zijn ze verplicht om op de pensioenen te korten. 

De verkoop van De Volksbank (SNS) wordt opnieuw een jaar uitgesteld.

ABN Amro zou tot februari 2016 betrokken zijn geweest bij frauduleuze dividendarbitrage (CumEx-handel), terwijl de Overheid als eigenaar van de bank al die tijd hiervan op de hoogte was.

Esprit vloeit veertig procent van het kantoorpersoneel af en een aantal winkels wordt gesloten.

Lion verkocht onlangs de HEMA aan investeerder Marcel Boekhoorn, die de winkels en onderdelen wil doorverkopen aan franchisenemers.

Bovo Tours uit Roelofarendsveen, met zo’n zeventig touringcars heeft uitstel van betaling gekregen en ging al een dag later failliet. Jan de Wit Group neemt de activiteiten over. 

De BPM-teruggaveregeling voor taxivoertuigen wordt definitief in 2020 afgeschaft. Wel zal er worden gemonitord of er voldoende aanbod is in hybride of volledig elektrische taxibusjes.

ABN AMRO wordt aangeklaagd door het Antwerpse diamantconcern Eurostar Diamond Traders van de Indiase familie Mehta, vanwege derivatenfraude via een vehikel UVL geheten op Jersey.

Op het Zaanse project Wilhelminasluis nam Heijmans een extra verlies 5 miljoen euro en voor het mislukte project met Tennet moet circa 10 miljoen worden afgeschreven.

Reisorganisatie Travelbird is failliet verklaart.  Het bedrijf is na de start in 2010 explosief gegroeid en was in de eerste helft van 2018 voor het eerst winstgevend. Er komt waarschijnlijk een doorstart

In zijn tijd als secretaris-generaal van de UEFA heeft Gianni Infantino, de opvolger van Blatter bij de FIFA,  zowel Paris Saint-Germain (PSG) als Manchester City geholpen met het overtreden van de financiële regels.

In het proces tegen de georganiseerde misdaadgroep Ndrangheta in Calabrië zijn bijna 150 personen aangeklaagd. Tot de verdachten behoren ambtenaren, politici, arbeiders, ondernemers en journalisten.

Built to Build Real Estate en Urban Interest hebben The Wall in Utrecht uiteindelijk voor 49 miljoen euro gekocht van Propertize. SNS Property Finance kocht the Wall in 2012 nog voor 90 miljoen van Roger Lips.

Koninklijke BAM schrijft 23 miljoen euro af op buitenstedelijke vastgoedpostities. Het betreft een afwaardering op gronden die grenzen aan een groot windmolenpark. De waarde van deze gronden is teruggebracht tot de waarde van landbouwgrond.

Het bestuur van Nissan heeft voorzitter Ghosn en directeur Greg Kelly ontslagen nadat Ghosn in Japan werd gearresteerd op verdenking van belastingfraude

SuperTrash van Olcay Gulsen laat in het faillissement een totale schuld na van 11 miljoen euro.

The Tailormates, de Amsterdamse leverancier van maatpakken aan de Zuidas is failliet. De 183 investeerders die via crowdfunding geld aan het kledingbedrijf leenden, zijn hun geld grotendeels kwijt.

In de oude ING-panden in Arnhem  komen vierhonderd woningen, voornamelijk bedoeld voor starters.

TravelBird maakt een doorstart met de Britse Secret Escapes Group. 

De Bitcoin daalde opnieuw en werd op 7 december nog slechts $ 3.400 waard. Eerder dit jaar bracht deze nog circa $ 20.000 op.

Van de Autoriteit Persoonsgegevens kreeg Uber een boete van 600.000 euro. Een datalek trof in 2016 wereldwijd ruim 57 miljoen Uber-gebruikers. 

De druk op het kabinet om met een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering te komen voor zzp’ers neemt steeds verder toe. De Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) was in Nederland echter sinds 1968 al een verplichte, collectieve verplichte volksverzekering. 

Veel verzekeraars besloten per 1 januari 2018 geen taxi’s meer te verzekeren en bij de aanbieders die overblijven, stijgen de premies steeds meer. 

Openbaar vervoer, taxi, kapper, drinkwater, boodschappen sigaretten, tabak en sigaren, alcohol, verkeringspremies, motorrijtuigenbelasting, huren, paspoorten en ID kaarten, bijtelling van leaseauto’s, stroom en gas, kinderopvang en pensioenpremies worden in 2019 allemaal verhoogd.

Todd maron, de jurist en rechterhand van Musk vertrekt na vijf jaar plotseling bij Tesla en wordt opgevolgd door Dane Butswinkas die Musk eerder hielp met de SEC

Over onderstaande onderwerpen zijn er tegen betaling van euro 3,50 geactualiseerde inhoudelijke nieuwsartikelen beschikbaar. 

U kunt deze per email opvragen onder vermelding van de titel.

De artikelen worden uitsluitend verzonden wanneer in de email uw naam, adres en woonplaats zijn vermeld. Na ontvangst van uw email ontvangt u de betaalgegevens en per omgaande het betreffende artikel en recht op reductie van 50% op een van de andere artikelen.

ABN AMRO

ABP

Antibiotica

Armoede

Asbest

Banken

Beleggings-en Participatiemaatschappijen

Bilderberg en Gladio

Bitcoin en blockchain

Blokker

Brazilië

Circle Media Group

Corruptie

Cryptocurrency

Eurocrisis

Faillissementen

FIFA

Impress

ING

Fugro en Boskalis

Goud

Griekenland

Groen vervoer

Heijmans

HEMA

Hes

Hypotheken en huizenmarkt

ICT

ING

Koninklijke BAM

Korea

MERS

Milieu en klimaat

Nederlands Energie Akkoord

Mode

NEO

NLFI

Pensioenfondsen

Pim Duetz

Q koorts

R&S

Rabiës

Rabobank

Recycling

Royal Imtech

Runder tbc

SNS

Sanquin

Schiphol en KLM

Softbank

Spyker

TTIP

Taxi

Telecommunicatie

Terrorisme

Tesla

Uber

Verzekeringsmaatschappijen

Vastgoed en bouw

Vluchtelingen

Vogelgriep en fipronil

Werklozen

Zelfrijdende auto’s

Zika virus

Zorg

Zwart geld