NEO

De van oorsprong Chinese NEO blockchain kan tot wel 1000 transacties per seconde aan en in de toekomst wellicht zelfs 10000 per seconde. De NEO blockchain maakt gebruik van digitale tokens welke zijn ontwikkeld door het Chinese bedrijf Onchain, gevestigd in Shanghai. De cryptocurrency draagt de naam NEO sinds 24 juli 2017. Voorheen stond het bekend onder de naam AntShares (ANS).

NEO blockchain is net als Ethereum en LTO feitelijk software voor zogeheten smart contracts, ofwel slimme contracten om toepassingen op de blockchain te programmeren. NEO krijgt steun van de Chinese overheid.

Om een smart contract voor de Ethereum blockchain te kunnen schrijven, moeten programmeurs eerst de programmeertaal van Ethereum genaamd Solidity leren. Bij NEO kunnen contracten en overeenkomsten kunnen worden geschreven in algemene programmeertalen zoals C#, VB.Net, F#, Java en Kotlin. In de toekomst komen daar naar verwachting nog programmeertalen als C, C++, GO, Python en JavaScript bij. De blockchain van NEO gebruikt de volgende technologieën:

dBFT

dBFT, of Delegated Byzantine Fault Tolerant is een consensus algoritme, dat ervoor zorgt dat financiële transacties niet gekopieerd kunnen worden zodra deze bevestigd zijn. Het is ook mogelijk voor de eigenaren van NEO om te bepalen wie een transactie kan bevestigen. Deze technologie gebruikt digitale identiteiten. Je kunt dus ook je eigen accountant of boekhouder de autoriteit te geven om financiële transacties van een anonieme of NEO eigenaar te verifiëren.

NeoX

NeoX heeft een cross-chain interoperability, waarmee je digitale eigendommen uit kunt wisselen binnen de diverse blockchains.

NeoQS

De NeoQS technologie, ofwel GQ of Quantum Safegebruikt Blockchain lattice-based cryptography die bestand is tegen quantum devices.

Hardware wallets voor NEO:

De Ledger Nano S NEO wallet

Deze kost zo’n 70 euro en kan ook voor wel ruim twintig andere soorten cryptocurrency gebruikt worden, waaronder ook Bitcoin,Ark en Zcash.

De Ledger Blue NEO wallet

De Ledger wallet kost zo’n 275 euro en wordt geleverd in de vorm van tablet met touchscreen en heeft meer opslagruimte.

Dit artikel wordt u gratis en vrijblijvend aangeboden. Om de dagelijkse updates en artikelen ook in de toekomst te kunnen blijven plaatsen stellen wij een vrijwillige bijdrage zeer op prijs. U kunt hiervoor eenvoudig op de link of op het Donate logo klikken. Alvast bedankt!
Ook voor adverteerders zijn er diverse mogelijkheden. (Gemiddeld 30.000 unieke bezoekers per maand) en 1.250 vaste abonnees.

Terug naar BVS.nl