Koninklijke BAM Groep

Koninklijke BAM Groep NV is een Europese bouwgroep en het grootste bouwbedrijf van Nederland. De aandelen zijn sinds 1959 genoteerd aan NYSE Euronext Amsterdam. BAM heeft een wijdvertakt regionaal netwerk van vestigingen die wereldwijd gespecialiseerde bouw- en infrawerken uitvoert. Over 2017 was de winst slechts 12,5 miljoen euro. Dat kwam mede door een verliespost van € 70 miljoen vanwege de mislukt bouw van een nieuwe zeesluis in IJmuiden. De caissons voor de sluisdeuren bleken niet robuust genoeg en moesten opnieuw worden ontworpen. Daardoor duurt de bouw langer en lopen de kosten fiks op. BAM melde daarna een extra kostenoverschrijding van circa 30 miljoen euro. BAM schrijft dit jaar 23 miljoen euro af op buitenstedelijke vastgoedpostities. Het betreft een afwaardering op gronden die grenzen aan een groot windmolenpark. De waarde van deze gronden is teruggebracht tot de waarde van landbouwgrond.

Een parkeergarage in Zoetermeer is maandag afgezet na een melding over een doorgebogen betonplaat. Het gaat volgens de gemeente om een van de twintig platen onder het bovenste parkeerdek van de parkeergarage aan de Quirinegang.
Op de bovenste twee parkeerlagen staan geen auto’s meer. Elders in de garage staan nog wel enkele wagens, maar die zouden niet in de buurt van de doorgezakte betonplaat staan. Uit voorzorg werd de parkeergarage bij winkelcentrum Rokkeveen meteen na het ontdekken afgesloten en ontruimd. Omwonenden die hun auto in een veilig deel van de garage hadden staan, mochten na een eerste inspectie onder begeleiding hun auto weghalen. De parkeergarage is inmiddels grotendeels leeg.

Meer lezen?