Impress

Het Adel management Ben Scharloo, René Spiekman en Harry Buisman heeft zich met achterlating van tientallen miljoenen schuld een jaar na dato in januari 2015 bij Impress in Woerden ingekocht.

Zijn deden dit via CROP corporate finance, die de voormalige aandeelhouders van Impress heeft begeleid bij de verkoop van hun aandelenpakket aan de hiervoor opgerichte houdstermaatschappij Rebehajo BV (Vijalie holding/Re(ne),Be(n)Ha(rry)Jo(op).

Geschiedenis

In 1999 nam Ben Scharloo voor 51 procent (voormalig) Staatsdrukkerij Sdu Grafisch Bedrijf over. In 2008 kwamen daar Printbedrijf Almere, Adel Print en Repro Nederstigt Amersfoort bij waarmee een omzet werd behaald van 45 miljoen euro.

A-D Beheer kwam voort uit A-D Druk die in 1988 door Ben Scharloo werd opgericht vanuit de voormalige drukkerij/uitgeverij Vonk in Zeist. In 2011 werd A-D Beheer omgedoopt tot Adel Media. A-D Druk heette voortaan AD Druk en Ted Gigaprint werd Adel Print. Begin november 2011 werd ook de failliete Gravo Groep in Purmerend door Adel overgenomen, waarna Ben Scharloo werd ingewisseld voor Rimmert Sluiter, die samen met financieel directeur en aandeelhouder René Spiekman de directie over de Adel Media groep zou gaan voeren middels een buy-in.

Rimmert Sluiter was onder andere werkzaam voor de Berghuizer Papierfabriek, Norske Skog, en  A0 Printmanagement en nam begin 2006 rotatiedrukkerij WebStar over die in september 2006 over de kop ging en waarbij het UWV het schip in ging voor een kleine 256 duizend euro, de belastingdienst ruim 614 duizend euro en de crediteuren voor 3,5 miljoen euro.

Harry Buisman was ook werkzaam binnen Adel Media en werd belast met de leiding van Delta Hage, het grootste onderdeel van Adel Media dat in maart 2014 ook failliet ging en waarbij 100 werknemers hun baan verloren.

In maart 2012 werd kunstdrukkerij Mercurius ingelijfd bij Adel Media en werden AD Druk, Gravo, Kunstdrukkerij Mercurius en Repro Nederstigt samengevoegd tot een totaalleverancier in Almere onder de naam AD Mercurius.

Doorstart

In diezelfde maand maakt het failliete HSGB onder Adel Media met Rimmert Sluiter een doorstart maar deze ging februari 2014 opnieuw failliet. Eind februari 2014 werden de salarissen niet uitbetaald, waarna crediteuren van Sluiter op 3 maart de mededeling kregen dat er over de toekomst van AD Mercurius werd gesproken en dat er geen betalingen meer werden verricht. Adel ging met ongeveer 218 werknemers nog dezelfde maand failliet evenals dochter pensioenbeheerder Zeisterhage B.V. met 35 miljoen aan pensioengeld

Eressen, Zeisterhage, Adel media, Mercurius Art productions, AD Mercurius, Deltahage en Adel print zijn 28 februari 2014 in surseance gegaan en op 7 en 11 maart 2014 gefailleerd. Adel Print werd voor 180 duizend euro verkocht aan de voormalige eigenaren van Gigaprint.

Deltahage B.V. werd voor 400 duizend euro verkocht aan Digiprint B.V. en Wilco B.V. en andere delen van het bedrijf werden overgenomen door Printforce uit Alphen aan de Rijn en drukkerij Tesink uit Zutpen die voor 34 duizend euro meteen ook de activiteiten van AD Mercurius overnam. Het bericht hierover op de website van Tesink werd mede ondertekend door René Spiekman terwijl Rimmert Sluiter begin februari nog had gemeld dat Spiekman niet langer bij Adel Media werkzaam was.

In de periode voorafgaand aan het faillissement werd Vijalie Holding B.V. inclusief Spiekman door middel van een buy-out via een zijdeur uit de groep geplaatst evenals Comrads Solutions B.V. en Coöperatieve P7 die binnen een jaar voorafgaand aan het faillissement is overgegaan naar Rimmert Sluiter en zijn stichting administratie kantoor, Tsuga Holding B.V en A0 Print Management B.V.

Paulianeus handelen

De curator heeft besloten om onderzoek te doen naar mogelijk ‘paulianeus handelen’, naar aanleiding van transacties tussen papierinkoper P7 en AO Printmanagement, de BV van, de voormalige algemeen directeur en aandeelhouder van Adel Media. Het onderzoek naar paulianeus handelen wordt een van de speerpunten van het onderzoek door de curator. Het UWV schiet er 1,7 miljoen euro bij in, de belastingdienst ruim 1 miljoen, de ING 3,7 miljoen en crediteuren zo’n 10 miljoen euro.

Per 1 mei 2016 werd Marcel Kranenburg als Directeur Sales & Business Development binnengehaald als verantwoordelijke voor IT, Sales & Marketing en Business Process Outsourcing (BPO). Kranenburg was voorheen werkzaam bij Ricoh,  PinkRoccade en Akzo Nobel. 4DMS uit IJsselstein, een specialist in advies en begeleiding bij de uitvoering van marketing- en communicatie opdrachten is per 25 april 2017 ook overgenomen. Beide organisaties zullen zelfstandig blijven werken, maar willen onder andere de IT-platformen bundelen. Jos van der Vorst, directeur van 4DMS blijft aan. De twee bedrijven hebben gezamenlijke een omzet van ongeveer 15 miljoen euro en nu 130 FTE’s op de loonlijst.

Dit nieuwsbericht werd u aangeboden door

BVS Taxi Ter Aar

CategorieënBVS