Armoede

Nederlandse huishoudens zijn door de btw-verhoging van 6 naar 9 procent per 1 januari 2019 gemiddeld zo’n 300 euro duurder uit. Levensmiddelen, boeken, taxi en theaterkaartjes worden duurder. Een gezin met twee ouders, een kind van 10 en een kind van 4 jaar is volgens het Nibud nu zo’n 20,84 euro per dag kwijt aan voeding. Straks zal dat 21,43 euro zijn. 59 cent meer per dag, op jaarbasis 215 euro aan extra kosten. Ook de kinderopvang wordt duurder door nieuwe regels, die voorschrijven dat pedagogisch medewerkers één baby minder onder hun hoede mogen hebben. Met een verwachte stijging van 7 procent stijgen de kosten waarschijnlijk meer dan de kinderopvangtoeslag.

Meer lezen ?

CategorieënBVS

2 gedachten over “Armoede”

  1. Mensen zouden eens meer moeten kijken van wat ze wel hebben , maar tja je bent een mens en iedereen kijkt door Hun eigen bril , de mensen die een bonus krijgen verschrikkelijk veel geld ( niet normaal ) is niet nodig toch , ze leven al ver boven het normale en hebben Zelfs na het stop pen van Hun werk nog genoeg om te besteden , mijn mening is waarom zoveelllll oprot premies dat is vaak 100 X zo veel als wat een arbeider verdient of zal verdienen en als die arbeider stopt krijgt hij ook geen bonus geld xxxx

    1. En ps wij hebben onze kinderen opgevoed met maak geen schulden, en wat doet onze regering die stimuleerd de kids juist om schulden te maken voor studie , vanaf dat die regels en mogelijkheden er Zijn voor de studerende kids Zijn de financiele druk en schulden alleen maar groter geworden ( tis jammer ) de schulden blijven zo steeds hoger groeien en de maatschappelijke druk wordt steeds erger en men’s gaat er geestelijk steeds verder op achter uit . Bij de geestelijk e gezondheidzorg Staan nu al wacht rijen en dat wordt steeds erger . Je Hebt met een mens te doen en ze willen steeds meer meer meer ( jammer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *