Nieuws


Vrijwel alles en iedereen is afhankelijk van zeer kwetsbare aan elkaar geknoopte computersystemen en openbare netwerken, die nu nog door criminele hackers maar uiteindelijk ook door terroristen kunnen worden misbruikt. Tesla wil dat we massaal elektrisch gaan rijden en Uber, Apple en Google willen dat het liefst autonoomModeconcerns en grafische bedrijven gaan van hand tot handSpaarrekeningen leveren niets meer op en de zorg wordt onbetaalbaar. Handige zakenlui maken snel fortuin met schaalvergroting en de handel in doorstarts ten koste van klanten, leveranciers, de belastingdienst en het UWV of gaan failliet. Anderen zoeken hun heil in virtuele valuta als Bitcoins, Ether, LTONEO of vult het inkomen simpelweg aan met fraude of corruptieING koopt voor 775 miljoen euro bij het Nederlandse Openbaar Ministerie strafvervolging af en ook Brazilië is ten prooi gevallen aan corruptie.

Na Volvo worden ook Daimler (Mercedes Benz), veel hotels, bedrijven en verzekeringsmaatschappijen door China overgenomen met van de Chinese Staat geleend geld. De Chinese banken hebben al zo’n 1,1 biljoen euro aan slechte leningen, wat de rest van de wereld mee kan slepen in een ongekende diepe crisis

De EU zit net als de VS, China en Brazilië diep in de schulden en wordt door nieuw geld (60 tot 80 miljard euro per maand) in de markt te pompen en met behulp van negatieve rente door de Europese Centrale Bank met moeite overeind gehouden. Pensioenfondsen betalen het gelag door geldontwaarding en negatieve rente. Banken van Zuid-Europese landen vallen om of worden, ondanks Europese afspraken met vele tientallen miljarden belastinggeld, gered.  Vluchtelingen en immigranten overspoelen Europa waardoor er een enorm woningtekort ontstaat. Ruim 300.000 niet-westerlingen ontvangen geschat jaarlijks zo’n 3 miljard euro aan bijstandsuitkeringen en 2 miljoen mensen betalen niet mee aan de zorgpremie en de opgebouwde pensioenvoorzieningen

Terwijl de EU zich druk maakte om fosfaten werden het drinkwater, eieren en pluimvee ernstig verontreinigd met giftige stoffen. Bij Chemours waren er sinds juni 2017 zes keer schadelijke giftige perfluorisobteen-lekkages (PFIB). Ruim 180 academici uit 36 landen schreven een brandbrief naar de Europese Commissie en waarschuwen dat de precieze schadelijkheid van 5G-straling ook nog onduidelijk is. 

Ondertussen worden alle ontwikkelingen via deze nieuwsblog zonder clickbaits nauwlettend gevolgd en uitgediept. Klik op de titel voor meer informatie over 1 van de 66 onderwerpen:


Uber

Uber heeft naar verluid interesse getoond in het overnemen van concurrent maaltijdbezorger Deliveroo.


Cryptocurrency

Cryptohandelaar Tech Bureau gehackt en bestolen van 60 miljoen dollar aan Bitcoin en Bitcoin cash.


Vogelgriep

Er is hoogpathogene vogelgriep vastgesteld bij een wilde eend afkomstig uit het Eemmeer en een week eerder op een hobbybedrijf in het noordoosten van Duitsland bij een bruine kiekendief. In Rusland zijn in juli ook pluimveebedrijven getroffen door dezelfde hoogpathogene variant van vogelgriep.


In 2017 stapte de Belastingdienst voor de inning van erf- en schenkbelasting over op een nieuw computersysteem. Een taskforce werd ingesteld om versneld de achterstanden weg te werken, maar notarissen klagen dat de beschikkingen nog steeds vol fouten zitten.


Terrorisme

De Nederlandse regering steunde in 2017 de terroristische gewapende groepering Jabhat al-Shamiya in Syrië. De islamistische beweging kreeg net als 21 andere gewapende groepen onder andere uniformen en pick-up trucks.  


Mode

Circa zesduizend mensen kwamen de eerste week van september kijken naar de halfjaarlijkse Amsterdam Fashion Week shows voor het eerst georganiseerd door ontwerper en styliste Danie Bles op het Museumplein.


ING

Als gevolg van de kredietcrisis was een kapitaalinjectie van de Nederlandse overheid van 10 miljard euro nodig om de bank te redden. ING werd eind 2008 dus overgenomen door de Nederlandse staat, omdat de ‘systeembank’ anders failliet zou zijn gegaan en pas in april 2016 werden de laatste aandelen verkocht. Staatsbank ING heeft in de periode 2010-2016 structureel de eigen wetten overtreden en zich schuldig gemaakt aan een groot aantal strafbare feiten en is hierdoor feitelijk een criminele organisatie. 


Milieu

In meerdere gebouwen van Defensie, de Rijksrederij, Rijkswaterstaat en het Rijksvastgoedbedrijf is ook geschilderd met het kankerverwekkende chroom-6 verf.


Failissement

Het in 2006 door de 37 jarige Philip Hess, Gerwin Hoogendoorn en Gerard Kool opgerichte paraplubedrijf Senz heeft het faillissement aangevraagd.


V&D

Alle merkrechten (circa 40 van de 62) van het failliete V&D werden overgenomen door Roland Kahn eigenaar van Cool investments (Cool Cat, MS Mode en America Today en Sapph) samen met Jaco Scheffers en oud Hema-topman Ronald van Zetten. Het door hen hiervoor opgerichte Retail Ventures Holding opent online met Frendz, een app waarin je je eigen kledingcollectie kunt samenstellen om deze daarna te delen via social media.


Fraude

Na een onderzoek van actualiteitenrubriek Nieuwsuur bleek dat duizenden Poolse arbeidsmigranten stelselmatig frauderen met werkloosheidsuitkeringen. De fraudeurs zouden geholpen worden door zeker 150 malafide tussenpersonen.


Koninklijke BAM

Een nieuwe strop voor BAM nu na de sloop en herbouw van OV terminal en parkeergarage P1 in Eindhoven die op 27 mei 2018 gedeeltelijk instortte ook de Metropole garage in Almere-Stad ernstige betonscheuren blijkt te hebben. Koninklijke BAM bouwde ongeveer 25 gebouwen die verdacht zijn.


Brazilië

Er worden verkiezingen gehouden in Brazilië. De linkse presidentskandidaat Lula da Silva die sinds april in de gevangenis zit vanwege corruptie mag niet mee doen van het Electoraal Hof van Brazilië. De extreemrechtse kandidaat Jair Bolsonaro heeft hierdoor een grotere kans de verkiezingen te winnen maar hij werd bij een verkiezingsbijeenkomst door een omstander met een groot mes in zijn buik gestoken. 


Groen Vervoer

Het ministerie van Infrastructuur stelde 25 miljoen beschikbaar voor de verduurzaming van de mobiliteitssector. Ook wordt er 23 miljoen extra beschikbaar gesteld aan de Topsector Logistiek, om in de periode van 2018 – 2020 de transportsector slimmer en schoner te maken. Een groot deel van het extra budget gaat naar de bouw van zeven waterstoftankstations.


HEMA

De HEMA (Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam) werd opgericht in 1926 in Amsterdam en werd opgericht door Leo Meyer en Arthur Isaac. Het inmiddels noodlijdende winkelbedrijf speelt een gevaarlijk eindspel dat grotendeels te wijten is aan de hoge rentekosten (10 tot 13%). Franchisenemers worden vriendelijk doch dringend verzocht om maar vooral snel te vertrekken. Lees meer….


Heijmans

De omzet in de eerste helft van 2018 steeg tot 780 miljoen euro, er werd 8 miljoen euro winst gemaakt en de orderportefeuille steeg naar 2,2 miljard euro. Dat is een stijging van 300 miljoen euro ten opzichte van eind 2017. Lees meer ……


Tesla

Op aandrang van de aandeelhouders en de Raad van bestuur heeft Elon Musk zijn voorstel om Tesla van de beurs te halen weer ingetrokken. De actie is wellicht bedoeld om de aandacht af te leiden van de niet gehaalde productieaantallen van model 3 Lees meer……


Fraude

Uit onderzoek blijkt dat bij zeker een op de tien importauto’s uit Duitsland de kilometerteller is teruggedraaid. Van nog eens een op de tien bestaat gerede twijfel of de tellerstand klopt. Bij Nissan blijken er door medewerkers in vijf fabrieken inspectieverslagen met betrekking tot de uitstoot en brandstofzuinigheid te zijn vervalst. Lees meer….

SNS

De Chinese staat stelde Anbang (Vivat, voorheen Reaal) 22 februari 2018 onder curatele en nam de dagelijkse bedrijfsvoering over vanwege de steeds hoger wordende schuldenlast. CEO Wu Xiaohui werd in juni afgezet, vervolgd en veroordeeld tot achtien jaar cel voor witwassen. Het concern staat waarschijnlijk nog dit jaar te koop. Naar verluid wordt eerst het Belgische Fidea te koop gezet. Lees meer…..


Telecommunicatie

Ruim 180 academici uit 36 landen schreven een brandbrief naar de Europese Commissie en waarschuwen dat de precieze schadelijkheid van 5G-straling nog onduidelijk is. Er moet eerst meer onderzoek komen, stellen de wetenschappers, voordat het nieuwe netwerk wordt uitgerold. Lees meer….


Milieu en klimaat

In het Klimaatakkoord van 2018 is afgesproken dat de belasting op gas  omhoog gaat, dat vele tienduizenden woningen per jaar van het gas af moeten en dat schoon rijden wordt beloond.  De gasbelasting gaat de komende jaren geleidelijk met 20 cent omhoog en de stroomheffing met 6,5 cent omlaag. Voor vrachtwagens komt er een kilometerheffing. Lees meer…..


Taxi

Veel taxichauffeurs die de premies niet meer kunnen of willen betalen verzekeren hun taxi noodgedwongen particulier om onder de dure premie uit te komen. Bij schade keren deze verzekeringen echter niet uit vanwege het bedrijfsmatige gebruik. Deze taxi’s rijden dus feitelijk onverzekerd rond, waardoor passagiers de dupe worden. Lees meer…….


ICT

Te ambitieuze doelen, te ingewikkelde systemen en niemand die écht de leiding had, net als bij de belastingdienst is ook de ICT van de rechtspraak is een puinhoop. Het “KEI” digitaliserings project kostte de staat al 220 miljoen euro terwijl de oorspronkelijke kosten bij aanvang in 2012 op 7 miljoen euro werden geschat.  Lees meer…..


Zelfrijdende auto’s 

Waymo kreeg een vergunning van de staat Arizona om vanaf 2 april 2018 de eerste taxidienst op te zetten die zonder chauffeur passagiers moest gaan vervoeren. Echter technisch blijken er vooral op kruispunten nog genoeg problemen om de autonome taxidienst toch nog maar even uit te stellen. De chauffeurs moeten te vaak ingrijpen en noodstops met potentiele kop staart botsingen zijn aan de orde van de dag. Het kan dan ook nog wel jaren duren voordat er werkelijk autonome taxi’s in het straatbeeld zullen verschijnen. Lees meer….


Hypotheken en huizenmarkt

Beloofde koopkracht gaat verloren door verminderde hypotheekrenteaftrek….


Mode

De kleding die door Adidas en Reebok onder naam van vechtsporterConor McGregor op de markt wordt gebracht, moet in de huidige vorm uit de handel gehaald worden. Lees meer….


Corruptie

Nederland staat op de achtste plaats van de meeste corrupte landen en is een van de weinige westerse landen waarbij de kwaliteit van de rechtsstaat zelfs is gedaald. Nederland haalt de laagste score ooit en gaat achteruit.


Ethereum

De oprichter van Ethereum-startup Confido is verdwenen. Gedupeerden die met een ICO in de startup investeerden zijn in totaal 318.000 euro kwijt. De website van Confido staat ingeschreven op een adres in Berlijn waar appartementencomplexen staan, en met een Japans telefoonnummer dat niet werkt.  Lees meer……


FIFA

De oud-officials Richard Lai uit Guam, Rafael Esquivel uit Venezuela en Julio Rocha uit Nicaragua zijn levenslang geschorst. De drie behoren tot een grote groep van officials die in de VS zijn aangeklaagd wegens corruptie. FIFA laat berichten over corruptie uit ethisch reglement en uit zoekmachine van Google verwijderen. Lees meer….


Banken

Credit Suisse schikte in november 2017 ook voor 135 miljoen dollar haar koersmanipulatie. De oudste bank van Europa de Italiaanse bank Monte dei Paschi di Siena (MPS) wordt ondanks alle afspraken en resoluties met belastinggeld gered.  Lees meer….


Q koorts

In Bodegraven Reeuwijk Zuid-Holland zijn drie leden van  een gezin besmet geraakt.Samen met de patiënten probeert de GGD te achterhalen wat de bron is van de besmetting. Het kabinet wil de komende jaren (2018-2020) 10 miljoen euro uittrekken voor Q-koortspatiënten. Lees meer….


Corruptie

Voormalig Volkswagen-topman Oliver Schmidt is door een Amerikaanse rechter veroordeeld tot zeven jaar cel en bekende dat hij zich tussen 2012 en 2015 schuldig heeft gemaakt aan samenzwering en fraude. Lees meer….


Antibiotica

Een internationaal samenwerkingsverband (het Global Antibiotic Research and Development Partnership – GARDP) krijgt in totaal ruim 56 miljoen euro voor de ontwikkeling en productie van nieuwe antibiotica. Nederland draagt hiervan 2 miljoen euro bij. Lees meer….


ICT

Uit een vertrouwelijk rapport van onderzoeks- en adviesbureau Gartner in opdracht van de centrale ondernemingsraad blijkt dat de ICT systemen, ondanks een investering van 374 miljoen euro’s, nog niet op orde zijn. Er is minimaal 52 miljoen euro extra nodig voor verbetering. Het rapport kostte ook nog eens bijna honderdduizend euro.  Lees meer….

Bijna een kwart van de modeomzet wordt tegenwoordig online uitgegeven. De online fashion markt groeide in de afgelopen 12 maanden met 30 procent. 


 

Vluchtelingen

Nederland neemt tot en met oktober 2019 1750 extra asielzoekers op als gevolg van de uitwerking van de in 2015 afgesloten deal met Turkije. Migranten brengen botulisme, waterpokken, dengue koorts, e-coli bacterie infecties, allerlei virusinfecties, HIV/AIDS, lepra, malaria, de mazelen, de bof, rodehond, syfilis, tyfus, kinkhoest, het hantavirus, toxoplasmose, recurrente koorts en een scala aan andere besmettelijke aandoeningen met zich mee. Lees meer..


Hypotheken en huizenmarkt

Consumenten betalen te veel boeterente omdat er geen rekening gehouden wordt met het afgeloste deel en het deel dat boetevrije mag worden ingelost. Ook wordt er soms gerekend met een ongunstige rekenrente. De AFM komt daarom met vier nieuwe regels om de boeterente te berekenen.  Lees meer….


Armoede

De helft van de betalingsachterstanden bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) moet met een deurwaarder geïnd worden.  Lees meer….


Vechtscheiden (advertorial)

Ongeveer 70.000 kinderen in Nederland krijgen jaarlijks te maken met ouders die scheiden. Door de huiselijke spanning presteren de kinderen slechter op school, vertonen ze meer gedragsproblemen en hebben ze een lager zelfbeeld. In Nederland scheiden jaarlijks 34.000 echtparen. Zo’n 20.000 kinderen moeten per jaar uit huis worden geplaatst omdat de situatie voor het kind onhoudbaar is. Een vechtscheiding kent alleen maar verliezers, is geldverslindend en laat het door allerlei procedures ook onnodig langer duren. Vechtscheidingen resulteren in processen over de voorlopige voorziening, het eventuele hoger beroep, kinder- of partneralimentatie en de omgangsregeling.


Royal Imtech 

Ex financieel directeur Boudewijn Gerner van Royal Imtech, nota bene winnaar van een CFO Special Achievement Award, moet uiteindelijk 500.000 euro boete betalen en oud-bestuursvoorzitter René van der Bruggen 1 miljoen euro.  Lees meer….


HDI-Gerling

De op een na grootste industriële verzekeraar van Nederland HDI-Gerlings wil 30 miljoen euro terug van een voormalige bestuursvoorzitter en zijn zoon die het bedrijf voor dat bedrag hebben benadeeld. De oud-bestuursvoorzitter (74) en zijn zoon werden door de rechtbank aansprakelijk geacht voor alle schade die door hun handelen is veroorzaakt. Lees meer….


Rabo

Rabobank verliest tientallen miljoenen door faillissementen van klanten. De Rabobank die niet alleen bankier, maar ook investeerder was van het failliete schadeherstelbedrijf Care moet waarschijnlijk 35 tot 40 miljoen afschrijven op het faillissement. Ook het faillissement van Siebel kostte de bank circa 9 miljoen euro. Het faillissement van drie dochterbedrijven van projectontwikkelaar Megahome van Willy Welles in Almelo kostte de Rabobank in totaal 197 miljoen. Rabobank Rijn en Veenstromen verloor ruim 34 miljoen euro aan stadion Galgenwaard. Lees meer….


Armoede 

De meeste van de ruim 1 miljoen armen in Nederland wonen in Amsterdam (14,4%), Rotterdam (14,1%) en Den Haag (13,4%). In 38 gemeenten ligt het armoedepercentage ruim boven de 7%. Lees meer….


  succesvol-voor-jezelf-beginnen


Spyker

Victor Muller is weer terug en heeft aangekondigd dat hij naast de 324.000 euro kostende c8 Preliator (warrior) samen met partner Volta Volaré ook een elektrische Volta Volare in de markt wil zetten.  Lees meer….

victor-mullers-schaakspel-met-spyker-en-saab

Bronnen:Reuters, ANP, Beurs.nl, RTL, RTLZ, Telegraaf, Volkskrant, Het Parool, NRC, Trouw, Nu.nl, alle tijdschriften en weekbladen, Overheid.nl, 2e kamer.nl, curatoren.nl, Faillissementen.com, USDA, beurs.nl, aex, google, cbs, bedrijfsdomeinen, cryptostart.nl etc.

Alfabetisch overzicht en links naar alle 66 artikelen:

BVS spant er zich voor in om de inhoud van deze nieuwsblog, die afkomstig is van meerdere bronnen, regelmatig te actualiseren, te fact checken en waar mogelijk aan te vullen. Ondanks deze zorg en aandacht is het mogelijk dat de inhoud ten dele onvolledig, achterhaald en/of onjuist is. BVS verschaft de inhoud van de nieuwsblog in de staat zoals deze is zonder garantie of waarborg betreffende de deugdelijkheid, geschiktheid voor een bepaald doel of anderszins. BVS aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade die is of dreigt te worden toegebracht en voortvloeit uit of in enig opzicht verband houdt met het gebruik van informatie uit deze Nieuwsblog die uitsluitend informatief bedoeld is. Behoudens deze disclaimer, is BVS ook niet verantwoordelijk voor aan de webpagina gelinkte pagina’s of bestanden van derden. Mocht u onoverkomelijke bezwaren of problemen hebben met de inhoud dan kunt u ons mailen of bellen waarna wij indien nodig de inhoud die aantoonbaar niet juist is, of bewijsbaar niet op waarheid berust zullen aanpassen of verwijderen

CategorieënBVS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *